szerző:
hvg.hu

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Tarlóssal való kapcsolatáról, a Századvég-tanulmányok nyilvánosságra hozataláról, Paks II-ről és a BKV-ról is beszélt az ATV-nek.

Lázár János munkakapcsolatban és nem baráti kapcsolatban áll Orbán Viktorral, a miniszterelnökkel nem a "szabadidejük közös eltöltésére szövetkeztek" – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV Szabad szemmel című műsorában.

A miniszter szerint azért támadják őt és munkatársait mostanában fokozottabban, mert folyamatban van az Első Nemzeti Közműszolgáltató kialakítása, ami "érdekellentéteket" von maga után.

©

A Századvég kormány számára készített tanulmányainak nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban azt mondta: ha a tárca megkapja a Kúria végzését az ügyben, ők készen állnak a 30 ezer oldalas anyag nyilvánossá tételére.

A főpolgármesterhez fűződő viszonyáról az ATV-ben azt mondta: ő és Tarlós "kedvüket lelik egymás szurkálásában", de az is biztos, hogy szerinte "volna fantázia abban", hogy az állam átvegye a fővárostól a BKV teljes működtetését.

Lázár János úgy látja: fél éven belül Magyarország lehívhatja és le is fogja hívni a Paks II építésére folyósítandó orosz hitel első részletét.