szerző:
hvg.hu

Magyarországi információk és innen származó DNS alapján találtak rá és azonosították azt a lelőtt szlovák maffiózót, aki részt vett a budapesti Aranykéz utcai robbantásban.

Szlovákiában megtalálták az 1998-as Aranykéz utcai robbantásban közreműködő Jozef Hamala holttestét, a hírt a Népszabadságnak a szlovák rendőrség megerősítette, és azt is hozzátették, hogy a magyar rendőrség révén jutottak olyan információ birtokába, hogy Hamalát körülbelül egy évtizeddel korábban agyonlőtték. A maradványokat is Magyarországról küldött DNS alapján azonosították, és a szlovák rendőrség azt mondja, közel állnak a gyilkos azonosításához.

Hamala volt az, aki az alvilág árulójának tekintett Boros Tamás felrobbantásához használt kis Polskit hamis iratokkal megvette – emlékeztet a napilap. Azért halhatott meg, hogy ne fecsegje el, miben vett részt.

A szlovák rendőrségi szóvivő a Népszabadságnak elmondta, hogy német, magyar és cseh kollégáik segítségével az utóbbi időben több, még a kilencvenes években történt maffialeszámolás és gyilkosság még élő gyanúsítottjait fogták el, novemberben például Kölnben fogták el a Kibli becenevű Róbert Lalist, a magát plasztikai műtétekkel elváltoztató keresztapát, akihez kilenc gyilkosságot kapcsol a rendőrség.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!