szerző:
hvg.hu

Egyhangú szavazással feloszlatta magát csütörtökön a Zala megyei Söjtör képviselő-testülete, és a polgármester is lemondott.

A képviselő-testület már a megalakulása óta nem tudott érdemben együtt dolgozni vele – mondta Könyves Gábor polgármester pénteken. A hat független képviselőből négyen frakciót alapítottak, és minden fontos témában ők döntöttek. A kialakult helyzet miatt tavaly júliusban az alpolgármester lemondott, és a posztot azóta sem töltötték be.

A Zalai Hírlap Online pénteken azt írta, hogy a képviselők egy része és a polgármester között feszülő ellentét miatt nem tudott ideálisan működni a söjtöri önkormányzat.

Takács Zsolt képviselő a zaol.hu-nak azt mondta, hogy a választások óta eltelt több mint egy évben bebizonyosodott: a közös, érdemleges munkára nincs reális esély.

Az időközi választást kilencven napon belül kell megtartani a településen. Könyves Gábor közölte, hogy ismét indul majd a polgármesteri posztért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!