Kriza Ákostól, Miskolc fideszes polgármesterétől követeli a Jobbik, mondja meg, van -e fekete kasszája a miskolci Fidesznek. A párt közleményében egy videófelvételre is hivatkozik, amelyben egy építési vállalkozó arról beszél, hogyan kampányolt a fekete kasszából Kriza Ákos mellett.

Magyarázatot várunk: van-e fekete kasszája a miskolci Fidesznek? -címmel jutattott el közleményt az MTI-hez a Jobbik. A párt egy megdöbbentő videóra hivatkozik, amelyet az N1 TV tett közzé pénteken a Fidesz titkos kampány-segítőjéról.

A Jobbik közleménye szerint a filmen egy nyíregyházi építési vállalkozó beszél arról, hogyan segítette a Fideszt győzelemre Miskolcon a 2014-es önkormányzati választáson. A felvételen elmondja, a miskolci önkormányzat fekete kasszájából kampányolt Kriza Ákos mellett. Ennek során a polgármesteri hivatalban pénzzel teli táskából kapott ő és mások is több millió forint készpénzt, amivel aztán el se kellett számolni.

"Elmondja azt is, hogy egy 150 fős, cigányokból álló csapatot irányított a kampány során, a választás napján pedig autókkal szállították az embereket szavazni. Mindezért cserébe a diósgyőri stadion bontási munkálatait ígérték neki. Az elhangzottak rendkívül súlyos vádak, amelyek - ha igazak - súlyos kérdéseket vetnek fel: van-e a miskolci Fidesznek fekete kasszája? Elképzelhető-e, hogy a vállalkozóknak vissza kell osztaniuk Miskolcon, ha munkához akarnak jutni? Bevett gyakorlat-e, hogy a városházán több millió forintot tartanak táskákban, ahonnan aztán elszámolás nélkül osztogatják a pénzt nyíregyházi, és még ki tudja honnan érkező személyeknek? Etikus-e autókkal szállítani a cigányokat szavazni? Tisztességesen nyert-e a Fidesz Miskolcon? Ezekre a kérdésekre nemcsak a Jobbik, de minden miskolci lakos, aki most becsapva érzi magát választ vár. Az igazat, csakis az igazat!"-követeliőzik a közleményben a Jobbik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!