szerző:
MTI

Vezeti Magyarország az elhízottak rangsorát Európában. A kétes hírnév oka nem csak a zsírban gazdag ételek, hanem a szénhidrátot tartalmazó tészták, kenyerek, gyümölcsök nem megfelelő fogyasztása.

Magyarország a világon a harmadik, Európában pedig az első helyen áll az elhízottak aránya alapján felállított listán -írja az MTI  a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság főtitkára által az M1 aktuális csatornán szombaton elmondottakra hivatkozva.

Pados Gyula az elhízás kezelésével, vagyis obezitológiával foglalkozó szervezet képviseletében elmondta: a világon arányaiban Magyarországon él a legtöbb elhízott ember az Egyesült Államok és Mexikó után. 
Az okok összetettek, nem csupán arról van szó, hogy a magyar étrend hagyományosan zsírban gazdag. A legújabb kutatások szerint a szénhidrát, amelyből a tészta, a fehér kenyér, a rizs, a krumpli és a gyümölcsök sokat tartalmaznak, kicsivel nagyobb szerepet is játszik az elhízásban, mint a zsír.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!