szerző:
hvg.hu

Leszigetelték az iskola falát és a benne élő denevéreket is. Most menteni próbálják őket, ha nem sikerül több ezer denevér pusztulhat el, márpedig több ezer rothadó test a falakba zárva nem sok jót jelent.

A dryvit szigetelés alá szorult feltehetően több ezer korai rőtdenevér az eszetrgomi József Attila Általános Iskolában. Apró bökkenő, hogy a falak közti résekbe és mélyedésekbe denevérek fészkelték be magukat a rekonstrukció előtt, akik most a meleg hatására folyamatosan ébrednek fel a téli hibernáltságból – írja a szeretgom.hu.

©

A felújítás során viszont nem vették figyelembe az állatok nyugalmát, akiket így a szigetelés mögé szorítottak, a külvilág felé nem tudnak szabadulni, befelé viszont néhányan utat találnak maguknak. A legfrissebb információink szerint ezidáig hetven darab denevért sikerült élve kimenteni, rossz hír viszont, hogy tizennyolc áldozatot is követelt az épület hőszigetelése, továbbá naponta újabb és újabb denevérek röppennek fel az iskola folyosóin.

Félő, hogy az ügy szakszerűtlen kezelése következtében a nyár első napsugarainak megjelenése és az állatok ébredése után akár 2-3 mázsa denevértetem ragad majd bent a falak közti résekben. Közeleg majd a fertőzésveszély, és ha elmaradnak a megfelelő intézkedések, lehet, hogy az iskola akár hosszabb időre a kapuit is kénytelen lesz becsukni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!