szerző:
hvg.hu

Foszlásnak indult a kerékpárút burkolata a Margit-hídon, ahol várhatóan tavasszal ismét kényelmetlenebb lesz a biciklis és a gyalogos közlekedés, mivel a néhány évvel ezelőtti munkálatokat elvégző konzorcium garanciálisan kijavítja a hibákat.

A hibás útburkolat nem veszélyes, a javításig nyugodtan lehet használni, írta az origo.hu megkeresésére a Budapest Közút Zrt. Ugyanezt válaszolta a lapnak a BKK is. 

Kiderült azonban az is, hogy a kijavítás nem fog egyhamar megtörténni: a BKK szerint ugyanis a javítás műgyantaalapú anyaggal történik, ezért csak akkor lehet elvégezni, ha az időjárás tartósan száraz és meleg (ez 5 fok feletti hőmérsékletet jelent). A javításra már felszólították az eredeti munkát elvégző konzorciumot. A BKK és a Közút abban is egyetértettek, hogy a burkolat felbomlása nem normális jelenség így, négy évvel a híd átadása után.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!