szerző:
MTI

Szétveri a Főváros tömegközlekedését a Fidesz az MSZP szerint, akik azt is állítják, járatritkítások lehetnek és pótlóbuszok járhatnak 2017-ben az úszó-világbajnokság helyszínére. Szerintük többek között emiatt is kell a Fidesznek mennie.

"Hogyan akar a Fidesz szétvert fővárosi közlekedéssel világversenyt rendezni?" - ezzel a címmel küldött közleményt az MTI-nek az MSZP országos központja. A szocialisták szerint Budapesten járatritkítások lehetnek és pótlóbuszok járhatnak 2017-ben az úszó-világbajnokság helyszínére, s úgy látják, mindez a "Fidesz vezetőinek a teljesítménye."

Pedig Budapest közlekedése az MSZP szerint nemzetstratégiai kérdés, hsizen "minden tíz forintból négyet a fővárosban termelnek meg az itt élő, itt dolgozó emberek. Amit ők létrehoznak, abból orvosi rendelő és bicikliút lesz Kecskeméten és Debrecenben is. Ez a normális, ettől vagyunk egy nemzet: mindenki mindenkiért."

A szocialásták úgy látják., a kormány ehhez képest leépíti a fővárosi tömegközlekedést. A fővárosi Fidesz vezetői, Kocsis Máté és a kerületi fideszes polgármesterek szerintük elárulták a budapestieket. "Bejelentették, hogy az állam átveszi az agglomeráció közlekedését a MÁV és a Volán közreműködésével. Ebből könnyen adódhat, hogy a most a Volán által működtetett budapesti buszok nem járnak majd, azaz járatritkítás jön. Közben a 2017-es úszó-világbajnokságra nem készül el a 3-as metró felújítása, helyette pótlóbuszok járnak majd. Mindezt lassan 6 évnyi fideszes város- és államvezetés után."

Hogyan merik ezek az emberek állítani, hogy képesek lennének megszervezni egy olimpiát, amikor az úszó-világbajnokságra is így készülnek? -teszi fel a kérdést a párt közleménye, amely szerint Magyarország és Budapest sikerre tudná vinni ezeket a világversenyeket, de láthatóan a kormány és a főváros vezetése nem képes erre, sőt. Az MSZP úgy látja, ezt a teljesítményt nem érdemes megmutatni a világnak. Szerintük többek között ezért is kell a Fidesznek mennie.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!