szerző:
hvg.hu

„Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot? - mondta a delmagyar.hu-nak az a pedagógus, aki után nyomozott a KLIK.

Több olyan pedagógus is aláírta az oktatásügyben kialakult tarthatatlan helyzetet sérelmező, miskolci gimnáziumok által indított tiltakozást a tanitanek.com oldalon, aki félelemből utóbb visszavonta a szignóját. (Az effajta kérésnek kivétel nélkül eleget is tesz a honlap üzemeltetője.) Horváthné Oláh Mária a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó gyógypedagógus azonban annak ellenére kiáll a véleménye mellett, hogy – mint arról a Délmagyarnak beszámolt – főnökétől arról értesült, hogy az intézményfenntartó KLIK figyelemmel kíséri, hogy kik írják alá a petíciót.

A gyógypedagógus a lapnak elmondta, névvel, arccal, az intézménye nevével vállalja, hogy támogatja a miskolciak kezdeményezését, mert nem fél. Ő egyébként személyesen is megtapasztalta a visszásságokat: két hónapig nem kapott fizetést a KLIK-től, és nem kapott útiköltség-térítést abban a hónapban, amikor közel kétezer kilométert utazott gyógypedagógusként a Makó környéki településeken.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!