szerző:
hvg.hu

A magyar nőt egy nigériai férfi győzte meg, hogy vállalkozásuk több tízmilliós bevételét tisztára mossák.

Egy 28 éves nigériai férfi rábeszélésére a 32 éves P. Nikolett még szeptemberben nyitott devizaszámlát egy magyarországi bankban, amelyre október elején részletekben több tízmillió forint értékű valutát utaltak - számolt be az esetről a police.hu. A BRFK nyomozói megállapították azt is, hogy a pénz az átutalást teljesítő gazdasági társaságok sérelmére elkövetett csalásból származik. P. Nikolett az összegeket több részletben felvette, ezt követően a nő több tízmillió forint összegnek megfelelő, bűncselekményből származó devizával végzett pénzügyi műveletet azért, hogy az összeg eredetét eltitkolja.

A nyomozók azonban nőt és nigériai társát beazonosították és P. Nikolettet 2016. január 14-én Budapesten előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Nigériai társát egy nappal később a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szintén elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfival szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a BRFK Korrupciós-és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le, a férfi vélhetően előzetes letartóztatásban marad.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!