szerző:
hvg.hu

Előzetesbe kerülhet az a 14 menekült, akik a nyomozó ügyészség szerint a rendőrökre támadhattak január 15-én a kiskunhalasi befogadó központban.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményezte az előzetes letartóztatását annak a 14 külföldi állampolgárnak, akik január 15-én este rátámadtak az intézkedő rendőrökre a kiskunhalasi befogadó központban – írta közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az előzetes letartóztatásokról ma dönt a Kecskeméti Járásbíróság. A nyomozó ügyészség szerint tartani lehet a 14 személy szökésétől, elrejtőzésétől, illetve attól, hogy befolyásolhatják a tanúkat – ezért szükséges az előzetes letartóztatásuk.  

A menekültek akkor támadtak rá a rendőrökre, amikor azok közbeavatkoztak egy dulakodásig fajuló vitában – jelentette január 15-én a rendőrség. A menekültek azon vesztek össze, hogy ki használhatja a netet. A rendőröket a 20-25 fős tömeg tagjai kövekkel dobálták meg, két rendőr meg is sérült.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!