szerző:
MTI/hvg.hu

A független képviselő az állami cégekre vonatkozó bruttó kétmillió forintos bérplafonról terjesztett be népszavazási kérdést, és a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette azt. Ugyanígy tettek Kész Zoltán kampányfinanszírozásról szóló kérdésével is.

Hitelesítette Kész Zoltán független országgyűlési képviselő aláírásgyűjtő ívét hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.

Az ellenzéki politikus népszavazási kérdése az állami cégeknél alkalmazandó kétmillió forintos bérplafon bevezetéséről szól, a következőképpen:

Egyetért Ön azzal, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 2. számú mellékletében meghatározott gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló természetes személy havonta legfeljebb bruttó 2 millió forint összegű javadalmazásban részesülhessen?

Kész Zoltán
©

Kész Zoltán két hasonló tartalmú kérdését még a múlt évben elbuktatta a Nemzeti Választási Iroda.

Az NVB hétfőn hitelesítette Kész Zoltán egy másik népszavazási kérdését is. A kampányfinanszírozásról szóló kérdés lényege, hogy az országgyűlési képviselők választásán a pártlistát állító pártoknak is vissza kellene fizetniük a közpénzből juttatott kampánytámogatást, ha nem szerzik meg a leadott összes országos listás voks két százalékát.