szerző:
MTI

A jegyellenőrök és a biztonsági őrök munkájában is változást hoz Budapesten az elektronikus jegyrendszer 2017-es bevezetése, így például a felszínre viszik a metró ellenőreit.

Jelentős ellenőrzési kapacitás szabadul fel az új jegyrendszer bevezetésével, amit szükséges mértékben át lehet csoportosítani a bevételek hatékony beszedésére – írja a Világgazdaság hétfői számában a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása alapján. A metróállomások kijáratánál, peronjain és a metrókocsikban jegyellenőrzés végző és pótdíjazásra jogosult BKK-jegyellenőröket a felszíni vonalakon fogják elosztani a tervek szerint.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetését és a metróállomásokra tervezett beléptető kapuk kiépítését követően állomásonként várhatóan egy biztonsági őrre lesz majd szükség – írja a Világgazdaság a BKK közlése alapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!