szerző:
MTI/hvg.hu

Tarlós szerint a fővárosnak nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége arra, hogy az Ubert betiltsa, hiába nem felelnek meg az előírásoknak.

Az adófizető, jogszabályokat betartó magyar taxisok a továbbiakban is számíthatnak a főváros támogatására Uber-ügyben, de Budapestnek nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége az alkalmazás betiltására, lekapcsolására – közölte Tarlós István főpolgármester hétfőn. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a főpolgármester azt írta, korábban azért módosították a taxisrendeletet, hogy a városban megszűnjön az azt megelőző 15 évre jellemző "felfordulás", illetve, hogy békésebbek legyenek a taxisok munkakörülményei.

©

Tarlós István közölte: az Uber-sofőrök a fővárosi taxisrendelet előírásainak nem felelnek meg, Budapest célja a kormánnyal együttműködve az, hogy a taxisrendeletet mindenki betartsa. Hozzátette ugyanakkor, a fővárosnak nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége arra, hogy az Ubert betiltsa vagy lekapcsolja, a szabályokat be nem tartó "vadtaxisokat" kiszorítsa.

Mint arról folyamatosan frissülő cikkünkben beszámoltunk: a Deák tér mellett egy be nem jelentett demonstrációba kezdett több taxis az Uber személyszállító szolgáltatás ellen hétfő reggel. A taxisok négy képviselője Tarlós Istvánnal szeretett volna egyeztetni, 11 óra után bemehettek a polgármesteri hivatalba, de nem született megállapodás, így folytatják az Uber ellen meghirdetett demonstrációjukat.