szerző:
hvg.hu

Sándor Mária pénzbírságot vált ki a közmunkával, ma délelőtt már a csepeli strandra ment be dolgozni.

Pénzbírságot szabtak ki Sándor Máriára, a fekete ruhás tiltakozásról elhíresült ápolónőre, amit ő közmunkával vált ki – adta hírül a Csepel.info helyi hírportál.

A pénzbírságot egy tavaly szeptemberi flashmob miatt szabta ki az V. Kerületi Rendőrkapitányság: az egészségügy helyzete miatt tiltakozók 18 percre lezárták az Erzsébet hidat. Első körben az összes demonstráló pénzbüntetést kapott, de a TASZ közbenjárására végül csak Sándor Máriát bírságolták meg, és az ő büntetését is tízezer forintra mérsékelték.

©

A fekete ruhás nővér elképesztőnek tartja a büntetést, szerinte jogosan hívták fel a figyelmet az egészségügyi dolgozók elvándorlására, az alacsony bérekre, az ellátást fenyegető veszélyekre.

A lap úgy tudja, Sándor Mária már részesült balesetvédelmi oktatásban, és kedden már a csepeli strandra ment be dolgozni. A közmunka, amelyhez kesztyűt, mellényt és egy termosz teát is kapott, legalább két napig tart. A Nol úgy tudja, Sándor Mária kedden falevelet gereblyéz, később pedig fabrikettet gyárt majd.

A közmunkára nyolc társa is elkísérte Sándor Máriát, aki jelenleg munkanélküli.