szerző:
hvg.hu

A BKK szerint szabályosan ellenőrizték a taxist, aki szabálytalanul, ráadásul taxiállomás-használati engedély nélkül végezte munkáját.

Mint arról beszámoltunk: a BKK ellenőrei kedd reggel - a taxistüntetés közepette - kollégánk szeme előtt bírságoltak meg egy tüntető taxist, aki nem is dolgozott. Azért kapott bírságot, mert kifogyott a hőpapír a számlablokk nyomtatójából és sima papírra cserélte, ami szabálytalan. A verdikt szerint "nem volt munkakész állapotban", pedig a taxilámpa világított. A taxilámpát egyből le is szedették vele.

A BKK délután közölte: szabályosan ellenőrizték a taxist, aki szabálytalanul, ráadásul taxiállomás-használati engedély nélkül végezte munkáját. Azt írták közleményükben, hogy nem igaz, hogy az ellenőrök megbírságolták volna a taxist, ugyanakkor az általa elkövetett szabálytalanságok szankcionálásáról a BKK az ilyenkor szokásos ügymenet szerint hamarosan dönt. 

©

A taxis ellenőrzésére nem a demonstrációban került sor, ő nem tüntetett, hanem az Astoriánál szabadjelzővel utasra várt. Járművébe utasként taxiellenőrök szálltak be, és ellenőrzésbe kezdtek; megállapították, hogy a jármű taxamétere – azaz díjmutatója – nem volt alkalmas a szabályoknak megfelelő számla, nyugta nyomtatására, tehát a járművel nem lehetett jogszerű taxiszolgáltatást nyújtani. Miután erre fény derült, a gépkocsivezető a szabadjelzőjét maga vette le a járműről, és jelezte, hogy addig nem végez személyszállítást, míg a hibát ki nem javíttatja - olvasható a BKK közleményében.

Az ellenőrzést követően arra is fény derült, hogy a taxi nem rendelkezik érvényes taxiállomás-használati engedéllyel. A BKK taxiellenőrei a helyszínen jegyzőkönyvet vettek fel, amelyet az ellenőrzött taxis is aláírt. Az ellenőrök hatásköre eddig tart, tehát bírságolásra nem került, nem is kerülhetett volna sor. A jegyzőkönyvet a BKK az illetékes közlekedési felügyelőségnek vagy más hatóságnak továbbítja, súlyos jogsértés esetén pedig intézkedik akár a taxiengedély visszavonásáról is - tették hozzá.
 
A BKK szerint a járművezető az ellenőrzést követően beállt a demonstrálók közé, majd a sajtónak nyilatkozva a történteket a valóságtól eltérően festette le. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!