szerző:
MTI

A BRFK tudomásul vette a taxisok szerda éjfélig bejelentett tüntetését. A Deák tér környékén nincs nagy dugó, rendőrök irányítják a forgalmat.

A rendőrség tudomásul vette a taxisok demonstrációról szóló bejelentését – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden. A tüntetést szerda éjfélig jelentették be – erősítette meg a rendőrség.

A korábban jelzett keddi nyolc órás időpont után is maradtak a demonstráló taxisok a Belvárosban. Tudósítások szerint jelenleg mintegy 35-40 taxi van a helyszínen, többségük a Deák téri templom és az Andrássy út között, a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Taxisok a helyszínen elmondták: hárman jelentették be a rendőrségen, hogy szerda éjfélig kívánják folytatni a demonstrációjukat, erről egy hatoldalas jegyzőkönyvet is felmutattak.

©

A Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat. Nagy torlódás nem tapasztalható, lassan, de halad a forgalom.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!