szerző:
hvg.hu

Valaki az egykori oktatási miniszter nevében írta alá a Herman Ottó Gimnázium által indított tiltakozás támogató petícióját, de egy csúnya hibát követett el.

Szerdán Pokorni Zoltán egykori oktatási miniszter és Fidesz-elnök, jelenleg a főváros XII. kerületének polgármesterének neve is megtalálható volt a Herman-gimit támogató petíción a Tanítanék.com oldalon, azonban az illetéktelen aláíró egy szarvashibát követett el.

©

A tiltakozáshoz való csatlakozás indoklásában ugyanis azt írta, hogy "magánemberként és nagyszülőként teljesen átérzem az oktatás jelenlegi problémáit", azonban az oktatáspolitikus még nem nagyapa – ezt a polgármesteri hivatalban is megerősítették. Az online petíciók mindig magukban hordozzák annak veszélyét, hogy nem biztos, hogy valós személy áll az aláírás mögött, a rendszer alkotta lehetőséggel élt most vissza valaki.

Bár a II. Orbán-kormány óta Pokorni Zoltán több ízben fogalmazott meg kritikát az egykor Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkársággal szemben. Az oktatáspolitikát is kritikával illette, a HVG Középiskolai Rangsor kiadványban úgy fogalmazott, hogy "Magyarország a szégyenpadon ül". A Herman-gimnázium esetében hasonló nyilatkozatot nem tett, a XII. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint nem tervezik kommentálni az ügyet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!