szerző:
HVG

Újabban inkább Nyugatra mennek a határon túli magyarok ahelyett, hogy az Orbán-kormány szándékai szerint Budapest felé vennék az irányt – derül ki az e heti HVG összeállításából.

Migránsok helyett határon túli magyarokkal oldaná meg az ország demográfiai problémáit az Orbán-kormány. A könnyített honosítás növelte Magyarország vonzerejét, de újabban – főleg Erdélyből – mégis Nyugatra veszik az irányt. Fokozza a folyamat ellentmondásait, hogy ami nyereség az egyik oldalon, az veszteség a másikon: a határon túli magyar közösségek, főleg a szórványban élők megszenvedik az értelmiségük elvándorlását.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!