szerző:
hvg.hu/MTI

Továbbra is csak egy-egy sávon lehet haladni a Deák tér mellett csomópontban, így jelentősen lelassult a haladás a délelőtti órákban a környéken. Az Uber személyszállító szolgáltatás és a szigorú taxisrendelet miatt tiltakozó taxisok a szerdai kormányülés eredményére várnak.

Jövő héten akár a főváros több pontján is folytathatják tiltakozásukat azok a taxisok, akik hétfőn hajnalban fordultak keresztbe autójukkal a Bajcsy–Andrássy–József Attila utca csomópontjánál, azóta egy-egy sávon haladhat a forgalom. Némileg finomodtak a követeléseik, eleinte az számukra hátrányt okozó Uber szolgáltatá betiltását akarták elérni, ugyanis a cég számos adózási szabályt megkerül, valamint sofőreik is rengeteg szabály alól kibújhattak, hiába fogadtak el jogszabályi szigorításokat a cég ellen. Több taxis elmondása szerint míg korábban akár 6 óra alatt megkereshették az egy napra elegendő bevételüket, addig a Budapesten megjelent közel ezer Uber-sofőr miatt ez mára 16 órára növekedett.

©

Czifery Csaba, a tüntetés egyik szervezője szerint amennyiben nem hoz eredményt tiltakozásuk a jövő hétig, akkor a főváros több pontján folytatják majd hasonló formában tiltakozásukat – nyilatkozta az M1-nek. Jelenleg 30 taxival tiltakoznak, hasonlóan a keddi reggelhez, ám délutánra közel szát jármű sereglett össze. A taxisok a szerdai kormányülés döntésére várnak, Lázár János miniszter nyilatkozata szerint a napirend része lesz a taxistüntetés is.

A forgalom a szerda délelőtti órákban lassan, de rendezetten halad a Deák Ferenc tér mellett, sok autós elkerülte a csomópontot. Jelentős a forgalom a Nagykörúton és a pesti alsó rakparton is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!