szerző:
hvg.hu

A másodfokon kilenc évre ítélt férfi azt állítja, nem feküdt le az áldozattal, és nem volt fojtogatás sem, de beismeri: hibás döntéseket hozott. A börtönben novellákat ír, könyvet szeretne kiadni, és állatmenhelyen akar dolgozni szabadulása után.

Az ELTE  gólyatáborban másodfokon szexuális erőszak miatt elítélt férfi a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben adott interjút a Velvetnek.

A lap a konkrét esetről nem kérdezhette a férfit, aki az interjúba csak úgy egyezett bele, ha még a monogramját sem írják le. Közel száz mappában gyűjti a róla megjelent cikkeket, melyekben szerinte orbitális nagy baromságokat írtak. Azt mondja, azok alapján, amik megjelentek, logikusnak látja az emberek reakcióit, de "nekik fogalmuk sincs, hogy mi történt". "Nem feküdtem le ezzel a hölggyel, és ő ezt soha az életében nem is mondta. Nem volt fojtogatás. Az, hogy az emberekben az a kép jött le, hogy én valakit elrángattam valahova, megvertem és megerőszakoltam, ez nagyon nem a valóság. És itt van az iratokban a valóság, de ezt nem adhatom oda" – mondta a Velvetnek. (Az áldozattal készült interjúnkat itt olvashatja!)
 
A férfi 2015. június 3-án szexuális erőszak miatt első fokon hét és fél év börtönre ítélték, másodfokon a különleges adattal való visszaélés miatt is kimondták a bűnösségét, ezért kilenc évre súlyosbították büntetését. A nyomozás alatt ugyanis kiderült, hogy a férfi végig fotózta történteket, amit másodfokon a bíróság már figyelembe vett. Az új bűncselekmény miatt az ügyben a Pécsi Ítélőtábla mondja ki majd a végső szót.

©

"Hibás döntések sorozatát hoztam meg 3-4 nap alatt, amit, visszatekintve, nem is értem, hogyan csinálhattam. És ha bármely döntésből egyet nem úgy döntök, akkor semmi probléma nem lett volna" – mondta a Velvetnek. A börtön novellaíró versenyén harmadik lett, és tervezi, hogy három könyvet hoz majd össze, lebontva a börtönben töltött évekre, a magánéleti dolgaira és azokra, amiket a fesztiválokon, gólyatáborokon és egyetemi rendezvényeken tapasztalt. Szabadulása után cölibátusi, azaz nőtlenségi fogadalmat tenne, és állatmenhelyen akar dolgozni.

Tavaly augusztus végén az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában a szervezők megbízásából fotósként dolgozó K. Sándor Szilárd megtámadott és megerőszakolt egy lányt. A lány jelentette az esetet, így ez lett az első napvilágra került erőszak, ami ilyen rendezvényen történt, ezt követően többen is jelentkeztek hasonló történeteikkel.

A 38 éves elkövetőről kiderült, hogy korábban több eljárás is indult ellene más, szintén nők elleni erőszak miatt, az egyik esetben állítólag börtönben is volt. A budapesti férfi előzetes letartóztatásban van, a rendőrség meghosszabbította, majd lezárta a nyomozást. Közben ezzel párhuzamosan bűnpártolás miatt eljárás indult K. Sándor Szilárd ügyvédje, Jegesy András ellen, mert állítólag megpróbálta elhozni védencének tárgyait a táborból az erőszak után.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!