szerző:
hvg.hu

A közmunkás nem akart hagymát pakolni, ezen vitatkozni kezdett a vezetővel, aki a földre lökte, és ököllel verte az arcát. Garázdaság és könnyű testi sértés miatt bíróság elé állítják a férfit.

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy közmunkás bántalmazása ügyében – közölte honlapján a megyei főügyészség.

Tavaly augusztusban a közmunkásként dolgozó sértett munkahelyi vezetője Székkutas külterületén arra kérte brigádja tagjait, hogy az összeszedett és beszállítani kívánt hagymát segítsenek a faluban lepakolni. Az egyik közmunkás azt modta, hogy ő ebben nem segít, majd vita alakult ki kettejük között. A vezető a vádirat szerint ekkor földre lökte a sértettet, majd három alkalommal ököllel arcon ütötte.

A vádlott ezután traktorral távozott a helyszínről. A megvert közmunkás 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja a brigádvezetőt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!