szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Grandiózus tervet jelentett be Lázár János a Városliget és a Nyugati pályaudvar közötti területre.

A Liget Projekt kiegészül egy “Nyugati Liget projekttel”, jelentette be Lázár János a csütörtöki Kormányinfón. Ennek első koncepcióját február 10-én szállítja a miniszter Orbánnak. Eddig felmerült, hogy a vasút a föld alá kerülhet, újjáépíthetik a pályaudvart, és akár egymillió új fát is ültethetnek a felszabadított területre, így kötve össze a Nyugati pályaudvar körüli területet a Városligettel.

©

Tavaly októberben írt arról a Népszabadság, hogy Demján Sándor nagyvállalkozó áttolná a múzeumi negyedet a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdazónába, ahová Demján korábban a Westend II.-t tervezte. Már akkor úgy tűnt, hogy a kormány partner lehet ebben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!