szerző:
hvg.hu

Két éve életveszélyes állapotban van egy fogyatékos gyerekekkel foglalkozó gyulai iskola tornaterme, de a Klik egészen addig nem reagált, amíg nyilvánosságra nem került az ügy. Még a helyi fideszes képviselő közbenjárása sem segített.

Két éve életveszélyessé vált egy gyulai iskola tornaterme, a felújítás érdekében a helyi fideszes képviselő is hiába lobbizott a Kliknél: az iskolafenntartó csak akkor kezdett mozgolódni az ügyben, amikor az a nyilvánosság elé került – értesült a csütörtöki Népszabadság.

A gyulai Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola Gyulai Pánczél Imre Tagintézménye a békéscsabai Klik felügyelete alá tartozik. A tornatermet már két éve lezárták, mert annyira beázott, hogy lezuhant egy nehéz lámpatest, a vakolat omlik, és penészszag terjeng.

A különféle fogyatékossággal élő gyermekeket oktató intézmény tanulói így mindenféle szükséghelyeken tornáznak.

A szülők és az iskola hiába jelezte a problémát, Balogh Lajos helyi fideszes önkormányzati képviselő a háttérben többször értesítette az illetékeseket, de nem történt semmi. Ezután a politikus a Békés Megyei Hírlaphoz fordult. Bár a lap a Békés megyei Klikkel egy épületben működik, az újságírónak a budapesti Kliktől kellett megtudnia, van-e hatmillió forintja a terem felújítására. Napokkal később érkezett a válasz, hogy fölmérték a helyzetet, és várható a hibák megszüntetése.

©Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!