szerző:
hvg.hu

A kiégett iskolabusz roncsát kapta vissza a dombóvári önkormányzat az intézményfenntartótól. A jármű hordták a gyerekeket iskolába a tavaly őszi tűzig. A busz az önkormányzaté, de a KLIK üzemeltette. A polgármester szerint az intézményfenntartónak kellene állni a kárt, ami kétmillió forint, de ott nem akarnak fizetni - hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

Az iskolásokat szállító busz tavaly októberben gyulladt ki menet közben és majdnem kiégett Dombóvár közelében. A jármű most egy telepen áll a városban a vasút mellett.

A busszal a tűz előtt a külvárosból szállítottak gyerekeket iskolába. A jármű az önkormányzaté volt, majd a Klik vette át az iskolákkal együtt két és fél éve.

A tűz után a Klik úgy döntött, hogy nincs szüksége a roncsra, és vissza akarta adni a városnak. Szabó Lóránd polgármester szerint őket kár érte, amit az intézményfenntartó nem hajlandó megtéríteni nekik.

A busz a tűz előtt több mint kétmillió forintot ért, most azonban körülbelül 300 ezer forintért lehetne eladni ócskavasként.

Az önkormányzat szerint a Klik nem gondoskodott a busz karbantartásáról illetve nem megfelelően használták azt, azért éghetett ki. A Kliknek ennek az ellenkezőjét kellene bizonyítania, de nem tette ezt meg.

Ha január végig nem fizet a Klik, a dombóvári önkormányzat bírósághoz fordul. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól nem nyilatkoztak az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!