szerző:
hvg.hu

Hiába indult gyűjtés egy éve új gyermekszállító kocsikért, a szegedi gyermekklinikán még mindig használják a majdnem húszéves bevásárlókocsikat gyerekek szállítására. Magyarázat nincs – írja a Délmagyarország.

Tavaly februárban nagy port kavart, amikor kiderült, hogy a gyermekklinikán jobb megoldás híján bevásárlókocsikban tologatják a gyerekeket. 17 éve egy altatóorvos ötlete alapján vezették be ezt a módszert – írta korábban a Délmagyarország. Az ötletgazda szerint még ez a megoldás is jobb volt a korábbinál, mert akkor egyszerűen kézben vitték a gyerekeket egyik helyről a másikra.

Egy éve aztán gyűjtés indult azért, hogy a kocsikat lecserélhessék a kocsikat modern, odaillő eszközökre. Egy cég felajánlotta, hogy ad két transzportrendszert a gyermekklinikának. Emellett szerették volna összeszedni egy több millió forintos beteghordó ágy árát.

Októberben azonban még minden a régiben ment. Sőt, egy olvasó beszámolója alapján januárban sem volt változás, továbbra is használták a matraccal kibélelt bevásárlókocsikat – derül ki a cikkből.

A lap felhívta Torda Tibor ügyvezetőt, aki annak idején felajánlotta, hogy cége segít a probléma megoldásában, és aki a gyűjtésből összejött pénzt is átvette, hogy legyártsa a klinikának a szükséges eszközöket. 

A gyűjtésből összejött 493 ezer forintból rácsos ágyakat készítettek a klinikának, de azok használhatatlannak bizonyultak, ezért egy részüket visszaküldték a cégnek, a többit a gyermekklinika erkélyére tették ki. A cégvezető annyit mondott: azok ágyak, nem az a transzportrendszer, amely kiválthatta volna a bevásárlókocsikat. 

A transzportrendszert decemberre ígérték. Torda Tibor szerint az egyik transzportkocsit megkapta a klinika, és fejlesztés alatt van egy másik. Mást azonban nem mondott az ügyvezető, és jelezte, hogy nem akar többet ezzel a témával foglalkozni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!