szerző:
hvg.hu

Letöltendő börtönt javasol az ügyészség annak az anyának, aki júniusban beivott, majd a sínek közé feküdt kisgyermekével a hajdúszoboszlói állomáson.

A vasúti sínek közé feküdt és 3 éves fiát is maga mellett tartotta 2015 júniusában egy hajdúszoboszlói nő, így akart véget vetni mindkettőjük életének. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat az anya ellen – közölte az ügyészség.

A pszichiátriai kezelés alatt álló hajdúszoboszlói asszony fiának az anyai nagymama volt a gyámja a vádlott állapota és életvitele miatt, azonban mindhárman, továbbá az asszony felnőttkorú gyermeke is egy közös házban éltek Hajdúszoboszlón.

A vádlott rendszeresen ivott, aznap délután is több pohár sört megivott otthon, illetve abban az italboltban, ahol nagykorú lánya pultosként dolgozott.

15 óra körül a 3 éves kicsivel elment a hajdúszoboszlói vasútállomáshoz közeli élelmiszerboltba, hogy gyermekének
édességet vegyen. Ezután órákig bolyongott a városban és tovább ivott. 18 óra körül gyerekével együtt betért egy sörözőbe, ahol nem akarták kiszolgálni, mert túl részeg volt.

Kisvártatva a nő megfogta a gyerek kezét, és kiment az épületből, miközben kijelentette, hogy „megyek a gyerekkel a vonat alá”. Valóban lefeküdt a sínek közötti talpfákra, 3 éves gyermeke is ott volt mellette, az asszony folyamatosan felé tartotta az egyik karját, hogy észlelje az ottlétét.

A söröző alkalmazottja kihívta a rendőrséget, a járőrök rövid időn belül megjelentek a helyszínen, a gyermeket levitték a sínekről, majd a nőt is elvezették. A rendőrök érkezése után 18 perccel jött a következő vonat.

A gyermeket az illetékes járási gyámhivatal kiemelte a családból, egyidejűleg megállapítva, hogy a gyermek családba fogadó gyámjának gondozási, nevelési joga, továbbá az anya szülői felügyeleti joga továbbra is szünetel. A helyi járásbíróság jogerős ítéletével megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát.

A szabadlábon védekező vádlott ellen emberölés előkészülete miatt emeltek vádat. A vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!