szerző:
hvg.hu

72 órán belül ítéltek letöltendő fegyházbüntetésre egy nőt, aki egy 92 éves férfit próbált meg kifosztani egy soroksári bankfiókban.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség kifosztás bűntettének kísérlete miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 34 éves budapesti nőt, aki két nappal ezelőtt egy soroksári bankfiókban megpróbált kifosztani egy 92 éves férfit.
 
A 34 éves nő január 20-án a délelőtti órában egy XXIII. kerületi bankfiókban felfigyelt a 92 éves sértettre, aki éppen pénzt vett fel a bankautomatából. A vád szerint ekkor a nő elhatározta, hogy a férfi által felvett készpénzt megszerzi.

A vádlott ezért a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes sértetthez lépett, és arra kérte a férfit, hogy váltson fel neki egy 100 forintost. Mialatt a sértett a pénztárcájában aprópénzt keresett, a nő abból egy hirtelen mozdulattal kivett 5 darab 20.000 forintos bankjegyet, majd azzal sietősen távozni próbált a bankfiókból.

A sértett azonban mindezt észlelte, ezért igyekezett útját állni az elkövetőnek, mialatt segítségért kiáltott. A bank egyik alkalmazottja a férfi segítségére sietett, ezért a vádlott a sértettől elvett összesen 100.000 forint készpénzt végül a földre szórta. 
 
A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága teljesítette, amelynek eredményeként a kerületi ügyészség a nőt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.
 
A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a nő bűnösségét, és ezért őt – mint többszörös visszaesőt – 3 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását is.
 
Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!