szerző:
hvg.hu

A Szent Imre kórház sürgősségi osztályára vittek be szülei egy folyamatosan hányó és erős hasmenéstől szenvedő fiút, akinek végül infúziót kötöttek be, de mivel nem volt betegszobai hely, az orvosok szerint pedig kórtermi elhelyezést nem igényelt, így a váróban, egy pokrócon feküdt, amíg le nem folyt az infúzió.

Péntek hajnalban erős hasmenés és folyamatos hányás miatt ment be szüleivel a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára egy fiú, akit megvizsgáltak, majd bekötöttek neki egy infúziót.

Az esetről beszámoló Index azt írja: a fiút nem helyezték el kórteremben, mert az orvos szerint erre nincs szükség, így a váróban egy padon fekve várta meg, míg lecsöpög az infúzió.

A fiú továbbra is rosszul volt, félóránként hányt, ülni se tudott, annyira gyenge volt, de a padon várakozott továbbra is, szereztek neki egy pokrócot. A látványról kép is készült.

Az infúzió után hasi ultrahangot végeztek, majd elengedték a beteget. A család nem érti, miért nem kaphatott kórházi ágyat.

A Szent Imre kórház osztályvezető főorvosa, Váradi Zsolt a lapnak azt mondta, a fiú a szakma szabályai szerinti ellátásban részesült és a beteg kifejezett kérése volt, hogy a hozzátartozóival maradhasson a külső váróban. Betegszobában azért nem helyezték el, mert nem volt hely, az éjszaka 24 páciens érkezett az ambulanciára, a sürgősségi osztály pedig csak tízágyas.

Váradi szerint a fiú nem igényelt kórtermi elhelyezést.