szerző:
hvg.hu

Többen megvertek egy Uber sofőrt péntek éjszaka. A sofőrnek eltört az orra és agyrázkódása van. A támadók közül ketten biztosan taxisok.

Durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt péntek éjszaka a XVIII. kerületben, derült ki egy Facebook-posztból - írja az Index. A lap szerint a támadók közül többen is taxisok.

A posztban egy férfi ír arról, hogy a fia Ubert rendelt egy XVIII. kerületi kocsma elé, majd amikor az autó megérkezett, több férfi az autóra támadt a sofőrt és az Ubert szidalmazva. Az autó visszapillantóját lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, durván bántalmazni kezdték.

A rendőrség a helyszínre érkezve elfogta az egyik bántalmazót, majd egy másik beazonosítása után egy másikat is. A rendőrséget az Index-szel azt közölte, hogy január 23-án, péntek éjszaka kaptak bejelentést, hogy a Balassa Bálint utcában egy szórakozóhely előtt többen egy férfit bántalmaznak. Két elkövetőt elfogtak és csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket és indítványozzák előzetes letartóztatásukat. Társaikat még keresik. A megvert sofőrt a Merényi kórházban látták el borda-, és orrtöréssel - írja a portál.

A támadás azt követően történt, hogy a héten négy napon át tüntettek - jellemzően nem taxitársasághoz tartozó - taxisok az Uber szolgáltatása ellen. A tüntetés során volt olyan este, amikor a taxisok Uber-sofőröket inzultáltak, ott a folyamatos rendőri jelenlét szabott gátat az indulatok elszabadulásának.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!