szerző:
MTI

Az Együtt szerint az igazságszolgáltatás szégyene és a jogállam megcsúfolása, hogy az ügyészség elutasította az idegenellenes kormánykampány miatt Szigetvári Viktor által tett feljelentést - áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke január elején tett feljelentést a "kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára" szlogennel fémjelzett kormányzati kampány miatt, mivel jogi álláspontja szerint a hirdetések tartalma kimeríti a közösség elleni uszítás bűntetőjogi tényállását.

A kommunikációban elhangzó kijelentések az elmúlt év válsághelyzetének megélése után a magyar társadalmi környezetben tényleges és közvetlen veszélyt jelentenek, erőszak előkészítésére, valamint a köznyugalom megzavarására is alkalmasak. Az pedig, hogy mindezt a határainkon belül a magyar állam hitelesíti azzal, hogy a Kormány nevében hangzik el az üzenet, végképp tűrhetetlen és súlyosbító körülmény - írta januári feljelentésében Szigetvári Viktor.

Szigetvári Viktor
©

A Fővárosi Főügyészség a napokban ezen feljelentést elutasította, a nyomozóhatóság szerint a cselekmény nem bűncselekmény, hanem "egy folyamatban levő Európai Uniós döntéshozatalban kifejtetett magyar álláspont, politikai véleménynyilvánítás, [.] a közétett politika vélemény azonban nem meríti ki az uszítás elkövetési magatartását.


Az Együtt szerint a Polt Péter által vezetett, elfogult ügyészség e döntése az igazságszolgáltatás szégyene és a jogállam megcsúfolása. E hazug állami kommunikáció félelmet kelt, szorongást idéz elő, továbbá a ha nem cselekszünk felhívást jelent az idegenek elleni fellépésre is. Az Együtt szerint ezek az üzenetek olyan veszélyt jelentenek az ellenségként beállított társadalmi csoportokra, hogy azokat nem volna szabad a nyilvánosságban terjeszteni. És egy jogállamban nem is lehetne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!