szerző:
hvg.hu

Hétfőn északnyugat felől egy újabb melegfront közelíti meg a Kárpát-medencét. Keleten még havazás máshol havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat, míg nyugaton eső, ónos eső hullhat. A folytatás is hasonló.

Hétfőn északnyugat felől érkezik újabb csapadékmező: hazánk nagy részén kisebb eső, keleten, északkeleten havazás, majd egyre inkább ónos eső valószínű. Estétől a Dunántúlon megélénkülhet az északnyugati szél. Hajnalban pára, köd képződhet, a hőmérséklet pedig -1, -8 fokig csökken. Délután -1, +5 fok várható - írja az idokep.hu.

A hétfői maximum és minimum hőmérsékletek.
©

Kedden jobbára borongós, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, napsütés inkább csak nyugaton lehet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A legmelegebb órákban 0, +8 fokot mérhetünk.

Szerdán is többnyire erősen felhős, borongós, helyenként párás, ködös időre van kilátás. Elszórtan szitálás, gyenge eső előfordulhat. Csütörtökön a megélénkülő délnyugati szél hatására már több helyen felszakadozik a felhőzet. Tovább enyhül az idő, délnyugaton 10-12 fok is lehet.