szerző:
hvg.hu

Újabb két elkövetőt számoltattak el a rendőrök a Balassa Bálint utcai támadás ügyében, így megvan mind a négy támadó, akik péntek éjjel vertek össze egy Uber-sofőrt.

Mint arról beszámoltunk, múlt péntek éjszaka durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt a XVIII. kerületben, a támadók közül többen is taxisok. Az Ubert egy XVIII. kerületi kocsma elé rendelték, majd amikor az autó megérkezett, több férfi az autóra támadt a sofőrt és az Ubert szidalmazva. Az autó visszapillantóját lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, durván bántalmazni kezdték. A rendőrség a helyszínre érkezve elfogta az egyik bántalmazót, majd egy másik beazonosítása után egy másikat is. Az uberes itt nyilatkozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága hétfőn közölte: nyomozást folytat Cs. Ákos 35 éves, B. Sándor 28 éves budapesti és H. Árpád 19 éves ráckevei lakossal szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint J. Valter 33 éves budapesti lakossal szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, továbbá súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség szerint a négy férfi január 22-én 23 óra 50 perc körüli időben a Budapest XVIII., Balassa Bálint utcában szóváltásba keveredett egy ott parkoló gépjárműben várakozó sofőrrel, majd bántalmazták. A bűncselekmény szemtanúi értesítették a rendőrséget. A támadók a rendőrök kiérkezése előtt elmenekültek a helyszínről.

A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei Cs. Ákost néhány percen belül a helyszín közelében, míg J. Valtert hajnalban lakcímén elfogták, majd előállították a kerületi kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A másik két férfit a nyomozók beazonosították, majd B. Sándort és H. Árpádot gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!