szerző:
MTI

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy további két társukkal együtt péntek éjjel rátámadt egy Uber-sofőrre.

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását február 25-ig - közölte Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője. A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta a lépést és azért rendelte el a kényszerintézkedést, hogy kizárja az esetleges összebeszélés, vallomásegyeztetés lehetőségét - közölte. 

A gyanúsítottak tagadták a terhükre felrótt bűncselekmény elkövetését, a tanúvallomások ellentmondásosak voltak, valamint újabb két ember is meggyanúsítottak az ügyben. Szükséges az ellentmondások feloldása, a gyanúsítottak szembesítése egymással - fogalmazott Póta Péter.

A rendőrség szerint a kevéssel péntek éjfél előtt a XVIII. kerületi Balassa Bálint utcában történt eset miatt egy 28 és egy 35 éves budapesti, valamint egy 19 éves ráckevei férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt jár el a rendőrség, míg 33 éves fővárosi társuk esetében a súlyos testi sértés alapos gyanúját is megállapították.

Az esetről annyit közöltek, hogy a négy férfi szóváltásba keveredett egy parkoló autóban várakozó sofőrrel, majd bántalmazták őt. A rendőrséget a szemtanúk értesítették, de kiérkezésükre a négy férfi elmenekült. A sajtóhírek szerint ebben az időben, ebben az utcában verték meg az Uber közösségi szolgáltató egyik sofőrét.