szerző:
MTI / hvg.hu

A megvizsgált farsangi kiegészítők fele nem felelt meg a követelményeknek. A fő baj az, hogy kihagyták az égésgátló adalékot a maszkokból, jelmezekből – írja hétfői számában a Magyar Idők.

Az érintett farsangi kellékek nem túl tartósak, főként műanyagból, illetve műszálas anyagokból készülnek, amelyek égésgátló adalék nélkül jól égnek – figyelmeztetnek a fogyasztóvédők.

A cikk szerint a gyermekek esetében az égésveszély különösen nagy kockázattal jár, ezért vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a kiskereskedelemben kapható farsangi termékeket.

Az eredmény lesújtó lett: a laboratóriumukban tesztelt harminc termék fele nem felelt meg a szabványoknak. Ezeket a termékeket ki is vonták a forgalomból.

Ezzel együtt a farsangi szezonban szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tart az NFH, de a szülői felelősségre is felhívták a figyelmet – olvasható a lapban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!