szerző:
hvg.hu

Vasárnap engedték ki az előzetesből a vesztegetéssel és lopással gyanúsított Galambos Lajost, ám a Pest Megyei Főügyészség fellebbez a döntés ellen a TV2 információi szerint.

Vasárnap szűnt meg Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatása, és a vesztegetéssel és lopással meggyanúsított művészt ki is engedték a székesfehérvári börtönből.

A TV2 Tények című műsora úgy tudja: a Pest Megyei Főügyészség fellebbez a döntés ellen, azt akarják, hogy a zenész visszakerüljön az előzetesbe.

©

A bíróság korábban megállapította, hogy a gyanúsítottak vonatkozásában az előzetes letartoztatásnak az általános oka jelenleg is fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező különös okai – a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye – a nyomozás jelen stádiumában relevanciájukat már olyan mértékben elvesztették, hogy azok a gyanúsítottak előzetes letartoztatásának további meghosszabbítására már nem adnak alapot.

Lagzi Lajcsi egyébként azt állítja, hogy ártatlan, és arra utalt ügyvédjével, hogy valamilyen érdeksérelem áll a bebörtönzése mögött. A hvg.hu-nak a szabadulása után adott videós interjújában a háromszor három méteres cellát rosszul viselő zenész műhibát emlegetett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!