szerző:
hvg.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a 23 éves fiatalemberrel szemben, aki ittas állapotban egy házi készítésű sarlóval azért támadt az élettársára, mert azt hitte, hogy rajtakapta, mikor éppen megcsalta őt.

A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint a 23 éves vádlott kilenc éve élt együtt a sértettel, de kapcsolatuk nem volt konfliktusoktól mentes: gyakran veszekedtek, a férfi többször bántalmazta élettársát, aki emiatt néha napokra elköltözött tőle.

2015. július 11-én spontán családi összejövetel alakult ki Bükkszenterzsébeten, az utcán, az élettársak által is lakott ház előtti területen, ahol a jelen lévők zenét hallgattak, a felnőttek italoztak. Délután az ittas állapotba került vádlott összeveszett az élettársával, akit előbb szidalmazott, majd a lakrészükben többször megütött, megrúgott, illetve a hajánál fogva rángatott, azután magára hagyott, mivel egy barátjával átbiciklizett a közeli Tarnaleleszre, ahonnan csak este tért haza.

Amikor a szobába lépett azt látta, hogy az őt korábban kísérő barátja már a lakrészükben tartózkodik, élettársa pedig – feltehetően az elfogyasztott alkohol hatására kialakult hányingerrel küzdve – hiányos öltözetben ül az ágyon.

A szituációból azt a következtetést vonta le, hogy a nő megcsalta őt a barátjával. Ezért először a férfit ütötte meg úgy, hogy az beesett a tűzhely mögé, majd a nőre támadt, akit egy 32 cm hosszú törött szerszámnyéllel és egy házi készítésű sarlóval durván és kitartóan bántalmazott, amivel összesen 54 rendbeli sérülést okozott, közülük legalább hatot a sarló élével és a hegyével. A sértettet később a szülei vitették kórházba, de ott már szakszerű intenzív kezeléssel sem tudták megmenteni az életét.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a – jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő – vádlottal szemben fegyházbüntetést szabjon ki, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a nyomozás során keletkezett, több mint hatszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!