szerző:
hvg.hu

Felix Baumgartner hosszú Facebook-posztban értekezik a menekültválsággal kapcsolatos meglátásairól, majd egyszer csak kijelenti, ha Obama megkaphatta, Orbánnak is ki kell osztani a Nobel-békedíjat, mert ő tette "az egyetlen helyeset".

Felix Baumgartner osztrák extrémsportoló 2012-ben szerzett világhírt azzal, hogy harminchét kilométeres magasságból ugrott ki egy héliumballonos kapszulából, majd óránként 1357 kilométeres sebességgel zuhant le a Földre, így ő lett az első ember, aki zuhanás közben átlépte a hangsebességet.

Az ugrás után bejelentette: abbahagyja extrémsportolói karrierjét, mert ennél nagyobb dolgot már nem fog tudni elérni, tavaly tavasszal pedig az a hír terjedt róla, hogy autóversenyzőnek áll.

Az osztrák sportoló két napja a Facebookra írt ki egy nagyon hosszú üzenetet, melyben a barátaihoz, rajongóihoz, gyűlölőihez, az újságírókhoz, politikusokhoz és "egyebekhez" szól, és arról értekezik, hogy mekkora veszélyt jelent Ausztriára az országba bevándorló – "akár fegyvertelen – menekültek százezrei", és mennyire semmit nem tesz az osztrák kormány a menekültáradat megállításáért.

Liebe Facebook Freunde, Fans, Hasser, Journalisten, Politiker und Sonstige!Es ist immer wieder erstaunlich welche...

Posted by Felix Baumgartner on Tuesday, 26 January 2016

Merkel befogadó politikáját kataasztrofálisnak nevezte, ami nem megoldás, hanem "maga a probléma". Azt írja: az osztrák rendőrség és a hadsereg nem nyilatkozhat a sajtónak, mert megtiltották nekik.

Aztán úgy folytatja: ha az a Barack Obama, aki sok ártatlan ember haláláért felelős, Nobel-békedíjat kaphatott, akkor Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is kellene adni egyet, mert ő tette az "egyetlen helyeset": megvédte az őt megválasztó országot és népet.

Az EU szerinte tétlenül nézte végig az eseményeket, nem kért segítséget az Egyesült Államoktól, attól az országtól, ami Európát destabilizálta – zárta sorait a jelenleg Kaliforniában élő sportoló.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!