szerző:
hvg.hu

Magyar Becsület Rendet kapott az az ultramaratonista fogorvosnő, akinek hosszútávfutóként elért eredményeiről elismeréssel beszélt Orbán Viktor a tavalyi évértékelő beszédében. A becsületrendet éppen Orbán Viktor adta át Lubics Szilviának.

Orbán Viktor átadta a Magyar Becsület Rend kitüntetést Lubics Szilvia háromszoros Sparthatlon- és kétszeres Ultrabalaton-győztes hosszútávfutónak.

A 41 éves ultramaratonistáról Orbán Viktor a tavalyi évértékelő beszédében is szót ejtett, elismeréssel beszélt arról, hogy miközben a fogorvosnő dolgozik és három gyereket nevel, ultramaratonistaként olyan csúcsteljesítményeket képes elérni kitartással, mint az Athén és Spárta közötti, 245,3 kilométeres futóverseny többszöri megnyerése. A hvg.hu akkor fel is hívta Lubics Szilviát, aki elmondta, hogy nem tudott arról, hogy ő Orbán példaképe, a beszédet sem hallotta, de persze jól esik neki a dolog, viszont bevallotta, hogy politikával nem szokott foglalkozni.

©

Orbán Viktor most a Facebook-oldalán is kommentálta a kitüntetést.

A Magyar Becsület Rend átadása // Award of the Hungarian Medal of Honour.„A közvélemény nemcsak a már-már...

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. január 28.

Azt írta, hogy "a közvélemény nemcsak a már-már transzcendens versenyteljesítményei okán kapta fel a fejét a Lubics Szilviáról szóló hírekre, hanem azért is, mert itt különlegesen ritka összhangját láthatja a sport, a család, a szakma hármasának. Nem áldozta föl a családi életet és a szakmai előrehaladást a sportkarrierért, és nem adta fel a sportolást a szakmai sikerekért vagy a családi boldogságért. Megvalósította mind a hármat, s ezzel bebizonyította, hogy a hatalmas távolságokat az életben is le lehet győzni". 

Lubics Szilvia 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben nyert a legendás Spartahtlonon - az Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres futóversenyen, valamint 2011-ben és 2012-ben az Ultrabalatonon, a Balaton körüli, valamivel több mint 200 kilométeres versenyen. Ötszörös magyar bajnok. Háromgyermekes édesanya, fogorvos. Futó eredményei mellett rendszeresen tart motivációs előadásokat, és a jótékonysági rendezvények állandó vendége. 

A Magyar Becsület Rendet Magyarország és a nemzet érdekében tanúsított kiemelkedő szolgálat vagy hősiesség elismerésére adományozhatja a köztársasági elnök. Az elismerést először 2012. október 23-án kapta meg, Tamás Aladárné Szűcs Ilona, a felvidéki Balogvölgy tanítónője.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!