szerző:
hvg.hu

Szerdán valaki nyilvános telefonfülkéből hívta a 112-es számot, hogy elmondja, fel fogja robbantani a Parlamentet. A bejelentés hamisnak bizonyult, a férfit, aki már korábban is bombariadót csinált az Országházban, előzetes letartóztatásba helyezték egy elmegyógyintézetben.

Az V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy 49 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kétszer is bejelentette a hatóságoknak, hogy bomba fog robbanni a Parlamentben. A bejelentések utóbb hamisnak bizonyultak – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A férfi először 2015. október 18-án, majd 2016. január 27-én nyilvános telefonfülkékből hívta a 112-es központi segélyhívószámot, és mindkét alkalommal azt állította, hogy különböző sérelmei miatt felrobbantja a Parlamentet.

©

A gyanúsított előzetes letartóztatását a kerületi ügyészség két rendbeli közveszéllyel fenyegetés miatt javasolta. A Budai Központi Kerületi Bíróság el is rendelte a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. A gyanúsított előzetes letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben tölti el, bár a végzés nem jogerős.
 
Az ügyben az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomoz. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!