szerző:
hvg.hu

A trükkös autópálya-tolvaj banda egy újabb tagja ellen emelt vádat az ügyészség, a koszovói férfi sokáig szökésben is volt, ami súlyosbíthatja az ítéletet. A banda rendszeresen fosztott ki külföldieket az autópálya-pihenőknél.

Egy budapesti és kecskeméti lakással is rendelkező koszovói albán férfi ellen emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség, aki tagja volt a külföldieket fosztogató szerb-albán bűnbandának. A banda tagjai sorozatosan fosztottak ki külföldieket az autópálya-pihenőkben.

Módszerük az volt, hogy a hosszú út során megpihenő, alvó emberek autójának hátsó kerekét leeresztették vagy kiszúrták. Egyikőjük az általában egyedül utazó, vagy idős sofőrt felébresztette, hogy szóljon neki a defektről. Az álmából épp felébredt, gyanútlan sofőr ilyenkor a kocsi hátuljához ment a férfival, eközben egy rejtőzködő társuk gyorsan ellopta a fellelhető értékeket. Egy járó motorú kocsival várta őket egy harmadik társuk, a sikeres lopás után sietve távoztak az ekkor még gyanútlan sértettektől.

A most elfogott vádlott 15 lopásban vett részt, így több mint 10 millió forintnyi értéket tulajdonított el társai segítségével, valamint az autókat is megrongálták. A banda tagjai mind az autójukat, mind a telefonjaikat rendszeresen cserélték, ez is nehezíthette a nyomozást. A férfi sokáig szökésben volt, decemberben fogták el, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A 31 éves férfit az ügyészség 19 rendbeli, bűnszövetkezetben, üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, akár 7,5 éves börtönbüntetésre is ítélhetik. Társaival szemben korábban már született ítélet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!