Kiterjedt a nyomozás, a Nemzeti Adó és Vámhivatal költségvetési csalás és pénzmosás gyanújával indított nyomozást a két éve elhunyt Welsz Tamás és ismeretlen társai miatt.

Több adóigazgatási eljárást is kezdeményeztek a NAV-nál és megkerestek több másik hivatalt is, hogy további bizonyítékokat szerezzenek be a Welsz Tamás és ismeretlen társai ügyében folyó nyomozásban – tudta meg a Magyar Idők a NAV sajtóosztályától. Az adóhivatalt a Fővárosi Főügyészség bízta meg 2014 augusztusában a nyomozással, amely jelenleg költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt tart. A konkrét adóigazgatási eljárásokról nem árult el többet a hivatal.

Az ügyön okmányszakértő is dolgozik a lap értesülései szerint, a bűnügyi főigazgatóság revizori főosztálya pedig elemzéseket készít. Az érintettek kapcsolatrendszereit is vizsgálják a lap tudomása szerint, az ügyben eddig gyanúsítottként senkit sem hallgattak meg, jelenleg is ismeretlen tettes ellen nyomoznak, melynek határideje 2016. március 14-én jár le.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!