szerző:
hvg.hu

Először a fiú végzett magával, barátnője pedig nem tudott együtt élni a teherrel - írta a Blikk. A lap úgy tudja, az érintett debreceni gimnáziumban azóta két újabb öngyilkossági kísérlet is történt.

Szerette egymást az a két gyerek, akik a debreceni Szent József Gimnázium tanulói voltak, és néhány hónap különbséggel végeztek magukkal.

A Blikk ismerősöktől úgy értesült, hogy először a fiú ölte meg magát tavaly novemberben egy komolyabb veszekedés után, ennek terhével nem tudott tovább együttélni a lány, aki a múlt héten lett öngyilkos. Környezete nem vette észre, hogy a lány erre készült.

A lap információi szerint az iskolában azóta két újabb öngyilkossági kísérlet történt, szerencsére egyik sem sikerült.

Bódis Zoltán, az iskola igazgatója azt mondta, egymást érik a válságtárgyalások, az iskolapszichológus pedig folyamatosan foglalkozik a közvetlenül érintett diákokkal. Külső szakemberek is segítik az intézmény kríziskezelését, egészségügyi, rendőrségi szakemberekkel működnek együtt.

Makai Gábor klinikai pszichológus a lapnak azt mondta, az öngyilkosság mély depresszív állapottal kezdődik, amikor az ember az életét és saját magát értelmetlennek, illetve értéktelennek látja. Ettől a mindennapos élménytől egyre inkább beszűkül az elméje, egy idő után már nem képes racionális gondolkodásra, és meghozza a döntést.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!