szerző:
hvg.hu

Játékot indít Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság február elsejétől. Összesen kétszáz szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni.

A játék a facebook.com/bmokf címen érhető majd el két héten keresztül, a berendezések értéke egyenként 10 ezer forint. Azok nyerhetnek, akik a különböző feladatokat a legjobban teljesítik.

Február 1-jétől 14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál majd gazdára, a játék utolsó napján pedig 18 érzékelőt lehet megnyerni.

A feladatokat mindennap reggel fél 9-kor teszik majd közzé. A megfejtéseket aznap éjfélig lehet privát üzenetben elküldeni, és csak a privát üzenetben elküldött válaszokat fogadják el.

Minden egyes feladatnál a kreativitást és a megfejtések helyességét értékelik. Azonos vagy majdnem megegyező tartalmú megfejtések esetén az nyer, aki a megoldást hamarabb elküldte. Ha valamelyik napon nem érkezett be elég értékelhető megfejtés, akkor az aznap megmaradt érzékelőket a következő napi feladatnál lehet megnyerni – olvasható a játék leírásában.

Csak idén januárban hetven alkalommal riasztották a tűzoltókat itthon szén-monoxid miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni. A katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szén-monoxid-mérgezéses esetek számának visszaszorítását és az emberek széles körű tájékoztatását ebben a témakörben, ezért indítják a játékot.