szerző:
MTI

A település eddigi alpolgármestere nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Tolna megyei Györén - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Visnyei Gabriella elmondta: a három független jelölt közül Filamella Tibor 234 szavazatot kapott, Vercse Lászlóra 110-en, Müllerné Kulcsár Krisztinára 33-an voksoltak.

Az 562 jogosultból 378-an vettek részt a választáson, egy szavazat érvénytelen volt - tette hozzá.

Filamella Tibor 58 éves vállalkozó 1990 óta települési képviselő, 2002 óta alpolgármester a 658 lakosú községben. 2002 és 2010 között az MSZP jelöltjeként, az előtt, illetve az után függetlenként volt helyi képviselő.

A völgységi településen azért rendeztek időközi választást, mert tavaly október 6-án 65 évesen elhunyt Csoma József, a község önkormányzatát 1990 óta függetlenként irányító korábbi polgármester.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!