szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015-ben is vett műtárgyakat, de hogy miket, nem derült ki.

A 19 ingatlannal rendelkező Miniszterelnökséget irányító miniszter tavaly két további ingatlannal gyarapította birtokai számát: egy hathektáros erdőt, valamint egy tizenhat hektáros vegyes művelésű területet (szántó, legelő, erdő) vásárolt – az adásvétel még folyamatban van a vagyonnyilatkozat szerint. 2014-ben is gyűltek a birtokai: akkor hét új szerzemény is bekerült az aktuális vagyonnyilatkozatába (2 szántó, 2 erdő, 1 legelő, 1 töltés, 1 kivett mocsár). Földeket idén a földárveréseken rokonai vettek még.

 

©

A nagy műgyűjtő hírében álló – egyebek mellett Széchenyi Zsigmond karosszékét is birtokló – Lázár 2015-ben újabb (nem részletezett) műtárgyakkal gazdagodott. Értékpapírban elhelyezett befektetéseinek értéke a kötvényekbe fektetett megtakarításainak köszönhetően (amely 8 millióval nőtt) 54,8 millió forintra emelkedett. Ugyanakkor fut még egy megahitel, a 45 milliós banktartozása, amellett, hogy magánszemélyeknek is tartozik 36 millióval. (Ez utóbbi a tőketartozás lehet: azt, hogy hol tart Lázár a törlesztéssel, milyen ütemben törleszt, nem lehet tudni.)

Miniszterként havonta bruttó 1.109.000 forintot visz haza, emellett földje bérbe adásából, valamint társasági osztalékokból tavaly 8 millió forint jött be neki, ami másfél millióval több, mint 2014-ben volt.