szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Noha Seszták Miklős fejlesztési miniszter jelenleg nem dolgozhat ügyvédként, irodája fő tulajdonosaként tavaly közel 36 milliót vett ki a "cégéből".

Az összesen hét kisvárdai és budapesti ingatlanban tulajdonosként szereplő  fejlesztési miniszter ügyvédi praxisának köszönhetően már a kormánypárti frakciószövetségnek is az egyik leggazdagabb képviselője volt. Bankszámláján a forint megtakarítások tavaly 202 millióra, a deviza megtakarítások pedig 10,7 millió forint értékűre híztak.

Miközben felvette miniszteri apanázsát (havi bruttó 1,1 millió forint), a nevét viselő ügyvédi irodája bevételei után tavaly 35,9 millió forintot kapott, feltehetőleg osztalékként. Nagyon precízen vezette be a nyilatkozatba, hogy milyen (kis) értékű laptopot és mobilt kapott – ahogy azt is, hogy 2015-re rendelkezésére állt „a tevékenységét segítő személyzet”.

 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!