szerző:
hvg.hu

A pénzt valószínűleg ingatlanvásárlásra költötte a miniszter.

Az emberi erőforrások miniszterének tavaly óta jelentősen megcsappantak megtakarításai az aktuális vagyonnyilatkozata szerint: 2014-ben ilyen-olyan formában (például kincstárgyjegy) még több mint 10 millió forintnyi félretett pénze volt Balog Zoltánnak, az aktuális bevallása szerint ez az összeg 2015-re 7,4 millióra apadt, és még 30 ezer eurót is elköltött az egy év alatt. Tartozása, hitele viszont továbbra sincs.

Ez összefügghet azzal, hogy eközben szépen gyarapodtak a miniszter bükkszentkereszti ingatlanjai. Az egyik 900 négyzetméteres ingatlanja mellé vette egy majd 1500 négyzetméteres beépítetlen telket, de ezeken kívül még két másik ingatlanjai van Bükkszentkereszten. Változás még, hogy  idei bevalláson az egyik ingatlanhoz beírt egy 195 négyzteméteres lakóházat, míg tavaly csak üdülőként tüntette fel az ingatlant és a telek alapterülete is változott, gyakorlatilag megduplázódott. A negyedik bükkszentkereszti telek területe viszont közel 500 négyzetméterrel csökkent tavalyhoz képest. Ami viszont nem változott, hogy Balog továbbra is tulajdonos egy 13. kerületi 34 négyzetméteres ingatlanban, és továbbra sincs saját autója, vagy valamilyen nagyértékű műtárgya.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!