szerző:
hvg.hu

Az MSZP elnöke lehet az év vesztese a politikusok között, nemhogy felélte megtakarítását, de még az adósságállománya is 2,5 millióval emelkedett.

Tóbiás József az MSZP elnöke, idén is szerény vagyonnyilatkozatot adott le, ugyanis egyetlen ingatlana van, egy 105 négyzetméteres érdi ház, valamint a hozzá tartozó 730 négyzetméteres telek és ennek is csak fele arányban tulajdonosa.

©

Míg 2014-ben volt 1,5 millió forintos megtakarítása készpénzben, ezt mára úgy tűnik, sikerült felélni. Ráadásul 10 milliós banki tartozása 10,5 millióra emelkedett, ezenkívül további 3 millióval tartozik egy magánszemélynek – ez az összeg tavaly még csak 1 millió forint volt.

Az MSZP elnökének – a vagyonnyilatkozata szerint – egyetlen bevételi forrása a képviselői fizetése, amely 1,2 millió forint havonta. Viszont feltehetően büszke tulajdonosa egy veterán, Tatran 125 köbcentis motornak, amit még 2008-ban örökölt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!