szerző:
hvg.hu

A Studium Generale Diákszervezet felfüggesztette azt az oktatót, aki egy általuk szervezett iskolai érettségi előkészítő csoportban rasszista vicceket tartalmazó feladatsorokat osztott szét a tanulóknak.

Teljes mértékben megdöbbenve vettük tudomásul, hogy januárban az egyik felkészítésben résztvevő hallgató rasszista vicceket közölt egy általa kinyomtatott matematika feladatsorban - írja Facebook-bejegyzésében a Studium Generale Diákszervezet, amely - ahogyan írják magukról - 45 éve végzi egyetemi hallgatók bevonásával középiskolai diákok érettségire való ingyenes felkészítését.

Az egyik ilyen előkészítőn foglalkoztatott tanító - aki tehát vélhetően egy egyetemi hallgató - osztott szét az óráján a Népszabadság keddi beszámolója szerint olyan matematika feladatlapokat, amelyekre rasszista vicceket nyomtatott. Nem egyszerűen "cigányviccekről" van szó, hanem a tantanyag szempontjából teljesen funkciótlan, rasszista poénokról.

A diákszervezet azt írja, hogy a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódnak a feladatsor tartalmától, és attól, aki a feladatsort kiosztotta a diákoknak, őt fel is függesztették, a történtek kivizsgálására pedig azonnali belső vizsgálatot rendeltek el a szervezetben.

Ezután hozzáteszik: biztosítanak arról mindenkit, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló, értékeinkkel élesen szembehelyezkedő és össze nem egyeztethető tartalmak a Studium Generale Diákszervezet egyetlen írásos anyagában, kiadványában se legyenek megtalálhatóak.

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők! A Studium Generale Diákszervezet 45 éve végzi egyetemi hallgatók bevonásával közé...

Közzétette: Studium Generale – 2016. február 2.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!